Gebroeders BinSinds verschillende bezoeken aan het westelijk front van de Eerste Wereld Oorlog rond Ieper, zijn er verschillende liedjes en teksten ontstaan over de gebeurtenissen die daar hebben plaatsgevonden. Indrukwekkend, gruwelijk, en het geeft veel stof tot nadenken. Hoe ga ik met mijn medemens om, en wat wens ik hem of haar toe?

Thema-album
Door het ontstaan van meerdere liedjes over de Grote Oorlog groeide het idee om een thema album te maken over de Grote Oorlog. Hiermee werd ook 'Gebroeders Bin' leven ingeblazen.
In samenwerking met Robert-Jan Poortvliet die heeft bijgestaan met geschiedkundige kennis en passie hebben we verschillende persoonlijke verhalen kunnen vertalen in een liedje. De liedjes zijn gebaseerd op dagboeken en getuigenissen.  De muziek is licht maar donker en met vooral akoestische instrumenten.

In samenwerking met producer Pim van de Werken (o.a. Meindert Talma, Broeder Dieleman en The Medics) hebben we nu een album opgenomen. Op 11 augustus 2014 is het album uitgebracht. In 2014 is het honderd jaar geleden dat de Eerste Wereld Oorlog begon. Een mooi moment om de cd uit te geven.

Gebroeders Bin